Somore är otroligt glada att få ha varit med i starten av företaget för att nu se raketkarriären som gjorts på kort tid. Ivacom AB startades under år 2020 av Marko Ivanisevic som tidigare varit anställd men valde att starta eget.
Ivacom AB är ett konsultföretag som arbetar med alla sorts mätuppdrag inom bygg- och anläggning. Lägeskontroll, utstakning, inmätning, utsättning, mängdreglering, Markmodeller, byggnät, projekteringsinmätning, relationshandlingar med mera.

I tidigt skede visste Marko att digitala lösningar var fokuset för IVACOM, för en smidigare och enklare vardag.
Det är inte enkelt för ett nystartat företag att veta vilket av alla system som finns ute på marknaden som är den perfekta matchningen, inte minst när det kommer till ekonomin som är en av de viktigaste funktionerna i bolaget.
Ett ekonomisystem vill man helst undvika att byta framöver, för att det första ekonomisystemet man valde var för begränsat eller att man inte tänkte ur ett helikopterperspektiv.

Marko anlitade Somore för att få hjälp med rådgivning kring vilket ekonomisystem IVACOM skulle ha samt uppsättningen. Detta för att han ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet och vara ute på fält redan från starten och låta oss sköta uppsättningen som redan kan systemen, vilket resulterar i att snabbare komma i mål.
2 konsulter tillsattes, ena som projekt ledde och som matchade företagsbehoven, andra konsulten tog över vid implementering av ekonomisystemet och utbildade ansvarige vid tillfälle.

”Jag är otroligt glad över den supporten och vägledningen jag fått av Somore, som nystartat företag är det mycket nytt att tänka på och svårt att veta vad man ska fokusera på. Då är det tryggt att ha en erfaren part som vägleder till rätt val”
– Marko Ivanisevic, IVACOM AB.